Hej och välkommen till Geologi för Alla. I vårt allra första inlägg i denna serie kände vi att det var viktigt att förklara för er vad geologi egentligen är och hur mycket det omfattar. Ordet geologi kommer från Grekiskan och betyder ’läran om Jorden’. Det vill säga, inom det väldigt breda ämnet geologi utforskar, undersöker och beskriver geologer bland annat hur Jorden är uppbyggd och hur den fungerar inifrån och ut, hur och när Jorden och dess bergarter, mineral, sediment och jordarter bildats samt vad som har skett på Jorden sen dess bildande.

Vi gjorde en video till detta inlägg för att ni ska få ett ansikte på mig, Linda, som är den som kommer hålla i denna serie. Videon kommer ge er en vidare förklaring på vad geologi är och vad ni kan förvänta er från denna nya serie.

Vi hoppas att ni ser fram emot vad vi har planerat och att ni vill följa oss i denna serie. Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker så här långt och om ni har några önskemål om ämne ni vill att vi ska prata om så ska vi se till att ta upp det i ett framtida inlägg!

Vi hörs nästa vecka igen, till dess, ha det så bra!

//Linda, vice ordförande Tunabygdens geologiska förening