Kommande aktiviteter 2024

Måndagar kl. 17-20
Aktivitetskvällar för föreningens medlemmar som pågår varje helgfri måndag året ut. Kom till museet för att träffa andra i föreningen, prata sten, fixa med något, läsa böcker i biblioteket eller kanske slipa en sten.

Onsdag 26 juni, kl. 13-16
Guldvaskning och stenslipning i Stenparken

Onsdag 10 juli, kl. 13-16
Guldvaskning och stenslipning i Stenparken

Lördag 20 juli, kl. 13-16
Stenkul i Stenparken
Vi öppnar upp museet och Stenparken för alla intresserade. Vi har öppet hus på museet och ställer ut bord i parken för utställare, mineralsafari, skyltning av föreningens verksamhet för allmänheten och identifiering av medtagna stenar.

Onsdag 24 juli, kl. 13-16
Guldvaskning och stenslipning i Stenparken

Tisdag 6 augusti, kl. 18.30
Temakväll, förberedelser inför exkursioner
Vad behöver en amatörgeolog ha med sig i fält? Vi visar upp olika hjälpmedel för att kunna samla stenar och mineral på ett bra sätt. Hur samlar man på stenar? Vi har förslag på litteratur och andra hjälpmedel som är bra att ha. Hinner vi går vi igenom lite kort om mineral- och bergartslära. Den här kvällen passar våra nya medlemmar som förberedelse innan exkursionen till Grönsjöberg lördag den 10 augusti.

Onsdag 7 augusti, kl. 13-16
Guldvaskning och stenslipning i Stenparken

Lördag 10 augusti, kl. 9.00
Familjeexkursion Grönsjöberg, Borlänge
Vi samlas kl. 9.00 vid museet för samåkning. Föreningen tar med skyddsglasögon, handskar och geologhammare till låns och bjuder på grillad korv med dryck (juice). Föranmäl ert deltagande på info@geologiskamuseet.se eller på sms 072-522 22 26.

Lördag 14 september, kl. 11-16
Geologins dag
Vi firar Geologins dag med öppet hus, guldvaskning, stenslipning, bokstavshuggning i sten, tipspromenad, guidning i Stenparken och museet, lotteri och försäljning av stenar och litteratur.