Efter ett par omtumlande år med pandemi och en förening som gått på sparlåga så har vi äntligen tagit nya tag och är på benen igen. Mer motiverade än någonsin. I maj öppnade vi upp verksamheten och museet igen. Vi hade vårt ordinarie årsmöte i slutet på maj, i ungefär samma veva satte vi igång med aktivitetskvällar på måndagar igen och vi hade medlemsmöte vilket var mycket lyckat.

Under sommaren så har vi i föreningen med egen kraft haft museet öppet onsdagar och lördagar från Midsommar. Sista dagen med onsdagsöppet är 31 augusti, sen återgår vi till endast lördagsöppet igen. Vid fyra tillfällen under sommaren så har vi i föreningen arrangerat guldvaskning och stenslipning, något som varit väldigt populärt bland besökarna. En tisdag i juli arrangerade vi även Stenkul i Stenparken som ett sätt för besökare att få en inblick i hur viktigt sten och mineral faktiskt är för oss i dagens samhälle och vardag.

I augusti arrangerade vi även årets första exkursion, äntligen! Den tog oss till Oråsens nedlagda sten- och grustäkt med Peter Harström som guide. En mycket rolig och uppskattad exkursion med många medlemmar som var glada att äntligen köra igång igen, liksom vi!

Nu snarast väntar Geologins Dag lördagen den 10 september där vi kommer arrangera årets sista tillfälle med guldvaskning och stenslipning. Det kommer även finnas möjlighet att prova på att hugga i sten och som alltid kan man komma dit med en sten man undrar över.

Under hösten sen så är vår förhoppning att vi ska kunna arrangera någon kvällskurs eller föredrag, vilket är något som efterfrågats. Om ni har några förslag på kurser / föredrag så är det bara att höra av sig, vi tar gärna emot förslag då det är er vi gör detta för. Samma sak gäller om ni har förslag på förbättringar av olika slag, tveka inte att prata med oss!

Vi ses!

//Linda Sääv, vice ordförande Tunabygdens geologiska förening